+31 (0)6 502 332 61 info@reprowesty.com DutchEnglishFrenchGerman

INTERIEUR

Interieur perfect op maat naar uw wensen

T1 Campingbox 1951-1955 :

De box was een kast die dwars achter de voorbank van de bus geplaatst kon worden. De kast bevatte een kampeerkeuken plus de nodige bedframes en matrassen voor een driepersoons bed. Overdag kon er een L-vormige zithoek met een tafeltje van gevormd worden, maar de box was ook buiten de bus als picknick tafel te gebruiken, of thuis in de logeerkamer. De keuken bestond uit een benzine- of gaskomfoor en twee laden voor kookgerei. Het boxprogramma omvatte verder een bad-scheermeubel dat aan de achterste klapdeur moest worden gehangen, een bed voor twee kinderen in de bestuurderscabine en een grote legkast die achter in de wagen paste, boven de motor. Verder waren er kleinere accessoires, zoals bekertjes, een  wasteiltje etc., alles nu zeer gewild bij verzamelaars.

SO 22-23 1955 – 1961:

De Mosaik was vooral gericht was op zelfbouwers (hoewel het meubilair in principe nog steeds demontabel was). Mosaik kreeg de levercode SO22 (SO staat voor SOnderausführung, in het Engels wordt er wel Special Order van gemaakt, maar het ging om catalogusmodellen). De kant-en-klare camper werd geleverd als SO23, vanaf 1962 SO33. De woonruimte van de SO23/33 was geïsoleerd, betimmerd met gefineerd multiplex en gestoffeerd met het Westfalia ruitje. Hanglampjes zorgden voor een sfeervolle verlichting, gevoed door een eigen accu. Uit de oorspronkelijke box kwam het bad-scheermeubel aan de deur. Op de accessoirelijst treffen we inmiddels ook een zinken wc-emmer met hardhouten zitting aan.

SO34 1962 – 1964

In het modeljaar 1962 zette de SO33 de bestaande lijn voort. Daarnaast kwam Westfalia met een interessant experiment. De SO34/35 (verschillend in de kleur van de betimmering) had een in de lengte geplaatste zit/slaapbank. Verder kon de rugleuning van de voorbank worden omgeklapt (de flipseat, wat ook de typeaanduiding is geworden), waarna de voorbank deel uitmaakte van een grote zithoek. Uiteraard was daarvoor de scheidingswand tussen cabine en woonruimte weggenomen, wat de ruimte in de camper effectief vergrootte.

In de cabine was plaats voor een kinderhangmat, een tweede kind kon daaronder op de voorbank slapen. De spiegelkast en het bad-scheermeubel waren gehandhaafd. Gekookt werd er binnen of buiten, op een draaiplateau boven de motorruimte. Merkwaardig was het losse klapstoeltje dat meegeleverd werd als extra zitplaats in de rijrichting. Een laatste unicum was de grote wandkast met minibar linksachter in de wagen. Over de minibar wordt met weemoed gesproken, maar een succes lijkt het model toch niet, het verdween in ieder geval al snel weer uit het programma.

 

SO42 en SO44 1965 – 1967:

 

 

 

 

Reprowesty biedt u de mogelijkheid het interieur van uw Westfalia camper volledig of gedeeltelijk te vernieuwen. Wij hebben complete sets die zijn gebaseerd op de originele inbouw maten, en streven ernaar om alle typen te kunnen leveren. Alle artikelen zijn tevens los verkrijgbaar. Deze sets kunnen door u zelf worden ingebouwd met behulp van een inbouw tekening, of indien gewenst bouwen wij de interieurs in uw Volkswagenbus in onze werkplaats.

Wat leveren wij:
Kasten, tafels, bedbanken, armleuningen e.d.
Paneelwerk en overig plaatwerk (hout) kampeergedeelte
Alle type kussens, overtrekken en gordijnen
Alle benodigde bevestigingsmaterialen

 

De materialen die worden gebruikt zijn gemaakt van hoogwaardig, oersterk en gemakkelijk te onderhouden multiplex, met een warme en waterbestendige kunststoflaag in het houten motief, zo goed lijkend als het originele. Kussens zijn voorzien van gelaagd polyetherschuim met overtrekken van zeer hoge kwaliteit. De overtrekken zijn in de bekende Westfalia kleuren leverbaar evenals de gordijnenstoffen. Alle sets zijn naar wens in verschillende kleuren en motieven verkrijgbaar. Dit voor de klant die wat anders wil dan het van origine houten motief. Verder leveren wij ook, RVS spoelbakken, watertanks, gasstellen, gasleidingsets, koelboxen en koelkasten en nog veel meer aanverwante artikelen. Alle optionele artikelen zijn passend in de Reprowesty’s interieurs. Hebt u vragen neem gerust contact met ons op per email of telefoon.