Wij realiseren uw droom

Alles tot in de puntjes verzorgd, van A tot Z

Het gevoel van vrijheid. Het gevoel van onthaasten. Even ontsnappen uit de dagelijkse werkelijkheid. Weg van permanente bereikbaarheid. Weg van de omsingeling van Ipads, Iphones, Social Media en Netflix. Even terug naar de basis en terug naar de kern.Terug naar de jaren 60, 70 waar cruise control, climate control en ABS plaats maken voor:Een gaspedaal, 2 hendeltjes voor de kachelbediening en een stuur, een heel groot stuur.Voor de mensen die deze ervaring nog niet eerder hebben mogen beleven…We kunnen u uit eigen ervaring vertellen… Het is schitterend!Het gevoel van voldoening dat je bekruipt zodra je met die 40 jaar VW bus Italië of Frankrijk binnen rijdt. De trots die je voelt over het feit dat je samen met je stalen ros deze prestatie geleverd hebt.In het weekend er even op uit met de kinderen. Onderweg even stoppen voor een eenvoudige picknick op een mooi plekje dat u bij toeval ontdekt tijdens een toertocht.De kinderen zullen uw bus koesteren als een huisdier! De reacties onderweg, de reacties bij een benzinestation, de reacties zodra je je installeert op een camping. Iedereen heeft wel “iets” met de oude VW bus.

Is inmiddels de behoefte aan een bus ontstaan? Overtuigd van de absolute noodzaak een VW T1 of T2 bus te bezitten? Een overtuiging die wij in ieder geval allemaal met u delen en waar u ongetwijfeld geen spijt van krijgt.Maar… dan begint het echte brein breken pas. Er zijn vele vraagstukken die nog beantwoord dienen te worden.

Zelf restaureren of een “nieuwe” bus aanschaffen?

• Gaat de voorkeur uit naar een restauratie project of een kant en klare bus ?
• Indien het een project wordt, wie neemt dan de restauratie op zich ?
• Heeft u voldoende budget gereserveerd om de restauratie tot een succesvol einde te brengen?
• Heeft u zelf, of anders het bedrijf waar u de restauratie aan uit besteedt voldoende kennis van zaken?
• Beschikt u over de juiste faciliteiten om aan de bus te kunnen werken?
• Is er voldoende budget om de restauratie goed uit te kunnen voeren?

Zoals u inmiddels zult begrijpen zijn er enorm veel valkuilen als het op de aanschaf van een oldtimer aan komt. Helaas hebben wij in de 22 jaar dat we met deze schitterende hobby bezig zijn dit ook aan den lijve ondervonden. “Liefde op het eerste gezicht” is in dit geval dan ook levensgevaarlijk. Zeker gezien de enorme prijsstijging van de afgelopen jaren zijn de financiële risico’s logischerwijs ook gestegen.

De hoogste kwaliteitsstandaard

Wij leveren u simpelweg een nieuwe bus! Veel onderdelen voor de VW bus zijn inmiddels redelijk tot goed verkrijgbaar. Helaas laat de kwaliteit van diverse reproductie onderdelen wel eens te wensen over.Wij willen eigenlijk niets minder dan topkwaliteit leveren en zullen daarom wereldwijd zoeken naar de best verkrijgbare kwaliteits- onderdelen. Originele onderdelen hebben daarbij natuurlijk altijd de voorkeur. Goedkoop is ook in het geval van onze geliefde bussen uiteindelijk duurkoop. Wij kunnen uw bus helemaal naar uw wensen bouwen.

• 100% origineel of compleet aangepast naar uw persoonlijke voorkeuren.
• Een volledig lederen interieur of toch juist die de karakteristieke geruite stof.
• Motorkeuze: Een standaard 50pk 1600 motor € of liever een getuned Porsche blok? Alles kan.
• De vraag naar VW bussen blijft al jaren onverminderd toenemen terwijl het aanbod gigantisch slinkt. Het logische resultaat van dit spel van vraag en aanbod is een werkelijk bizarre stijging in waarde over de afgelopen 10 jaar. Wij zijn actief in de wereld van luchtgekoelde volkswagens sinds 1995 en zien deze wonderbaarlijke prijsontwikkelingen al zo’n 20 jaar onverminderd door zetten. Kortom: de aanschaf van een T1 of T2 bus is ook nog eens een zeer goede zakelijke investering waar u in een paar jaar tijd gegarandeerd op bijschrijft. Het begrip “afschrijving” is op deze auto’s simpelweg niet van toepassing.
• Verhuur behoort ook tot de mogelijkheden. Musea, beurzen, andere vestigingen, feesten en partijen, bruiloften… de mogelijkheden zijn ongekend.

Uw bus in vijf eenvoudige stappen

Stap 1
U geeft uw wensen op. Het type bus: met ruiten (personen) of zonder ruiten (bedrijfsbusje).De lakkleur en de kleur van het interieur. Origineel of voorzien van een sterkere motor en remmen. Met of zonder hefdak…
Stap 2
Wij boren wereldwijd al onze bronnen aan om de correcte bus, of in ieder geval een goede basis voor u te vinden. Bent u al in het bezit van een bus dan kunnen we die natuurlijk als startpunt gebruiken!
Stap 3
De bus is inmiddels gevonden en staat bij nu bij ons in de werkplaats.
Stap 4
Nadat u uw nadrukkelijke wensen heeft aangegeven kunnen we starten met de bouw van uw droombus. Uiteraard geven wij u op voorhand een grove inschatting van de kosten.
Nadat wij zijn gestart ontvangt u maandelijks gedetailleerde overzichten van de verrichte arbeid en de gebruikte onderdelen. De facturatie wordt op deze manier ook gespreid. Tijdens de restauratie bent u te allen tijde van harte welkom om het werk te komen bezichtigen en eventueel nieuw opgedane ideeen met ons te bespreken.
Stap 5
Na enige tijd kunnen wij u uitnodigen bij Dreambus om het “Moment Supreme” samen met ons te beleven. Uw Dreambus zal voor u klaar staan, precies zoals u deze al die tijd voor u zag.

Stap 1

Welk type bus en welke wensen ?

 • Gaat de voorkeur uit naar een T1 of een T2 bus?
 • Wilt u een dichte bus (panelvan) een ramenbus (kombi) ?
 • Een stalen dak of een hefdak ?
 • Welke lakkleuren en de kleur van het interieur ?
 • Origineel of met sterkere motor en remmen ?

Stap 2

Waar zoeken, vinden en kopen?

 • Waar zoekt en vindt u deze bus? In Nederland? In het buitenland?
 • Heeft u de tijd om zelf diverse bussen te gaan bekijken in binnen- en buitenland?
 • Bij welke partij koopt u een bus? Bij een particulier of een bedrijf dat in oldtimers doet?
 • Wat is een reële en marktconforme prijs?
  Hoe weet u dat u iets “goeds” koopt?

Wij boren wereldwijd al onze bronnen aan om de correcte bus, of basis voor u te vinden.

Stap 3

De basis bus is gevonden.

Demonteren en beginnen maar 🙂

Stap 4

De verbouwing.

Wij willen geen half werk leveren
“Nieuw“ is dan ook het sleutelwoord.

•    Een splinternieuwe motor en (gereviseerde) versnellingsbak.
•    Wielophanging, schokbrekers, stuurinrichting, remmen, electra etc.
•    Een nieuw interieur + nieuwe bekleding

Stap 5

Het moment Supreme 🙂

De dag waar waar al die tijd naar uit is gekeken !